Gemeente Drimmelen

De blauwgroene gemeente vol belevenissen 

Drimmelen een uitgestrekt gebied aan de rand van de Amer en de poort naar de Biesbosch. Het gastvrije Brabant waar de koffie en het worstenbrood klaar staat. Velen zullen deze regio herkennen van haar natuur en mooie omgeving.  

Tot vandaag de dag is het regio nog steeds een fantastische regio vanwege de combinatie van natuur en vermaak. Mooie wandel- en fietsroutes leiden u door de schitterende natuur.Traaie (Terheijden)

Een dorp vol bezienswaardigheden

Gelegen tussen twee bekende toeristische trekpleisters, de Baronie van Breda en de prachtige Biesbosch, is ons dorp bij uitstek een centraal gelegen plek om de omgeving te verkennen. Terheijden kent een zeer rijke geschiedenis en heeft daardoor veel bezienswaardigheden zoals de Kleine Schans en de Linies van de Munnikenhof en karakteristieke monumenten. De Antonius Abt kerk, het protestante Witte Kerkje en niet te vergeten de Maria Kapel aan de Poolse Dreef.

In ons mooie dorp is de stichting Toeristisch Traaie actief. Zij zijn actief bezig om Traaie recreatief op de kaart te zetten en organiseren regelmatige leuke activiteiten. Op de website van Toeristisch Traaie kan u alle bezienswaardigheden, restaurants en dergelijke vinden.de May (Made)

Het centrum van de gemeente Drimmelen

Made, de grootste kern in de gemeente Drimmelen, vervult de centrumfunctie. Kenmerkend voor Made is het stervormige stratenplan in het centrum. Het middelpunt wordt gevormd door het Molenplein, waar ooit een windmolen stond.

Het centrum heeft in het afgelopen jaar een volledige renovatie gehad, het Molenplein waar het beeld van de molenaar staat vormt samen met de waterfontein een heerlijke plek om elkaar te ontmoeten. In de zomermaanden zijn er veel kinderen die onder het genot van een ijsje genieten van het waterpret. Het raadhuisplein met op woensdag de weekmarkt en het statige raadhuis dat nu dienst doet als kantoorpand vormen samen met het markante beeld op de rotonde het aangezicht van het centrum.
Made heeft een goed winkelaanbod en er zijn veel lokale producten zijn te koop. We hebben de beste bakkers, het lekkerste vlees, ambachtelijk ijs en een heerlijk wit biertje dat met een kaasje van de kaasboerderij extra lekker smaakt.
Drimmelen


Het kleinste dorp van de kern, het mooiste dorp van Brabant. 

De kleinste kern van de gemeente Drimmelen is het pittoreske Drimmelen, een dorp met thans slechts 577 inwoners. Tijdens de St. Elisabethvloed van 1421 werd het dorp geheel weg geveegd en is tevens de Biesbosch ontstaan. Hierdoor word Drimmelen ook wel de poort van de Biesbosch genoemd.

Het karakteristiek dorp heeft veel monumentale panden, een wandeling of fietstocht vanuit het havengebied door het dorpje Drimmelen is een echte aanrader. De legendarische Herengracht met zijn bebouwing in “Anton Piek” stijl en het natuurgebied “de Worp” geven u een goed beeld over hoe mooi deze omgeving is. 

Drimmelen heeft de grootste inlandse jachthaven van Europa.

Wat begon met één steiger is inmiddels uitgegroeid tot de grootste uitgegraven en inlandse haven van West-Europa. 

‘Het is een recreatieoord met alles erop en eraan’.Wagenberg

Een dorp van rust en natuur

De kern Wagenberg is een mooi, van oorsprong agrarisch dorp in een rustige landelijke omgeving. De omgeving bestond vroeger uit moerassige veengebieden, waar men turf won. In Wagenberg bevindt zich dan ook het Natuur- en Landschapspark Wagenberg, een gebied van 14 hectare, op het terrein van een vroegere zandwinning. De polders en het natuurgebied net buiten de dorpskern zijn een wandeling of fietstocht zeker waard.
Zwaluwe

Hooge en Lage Zwaluwe als een lint aan elkaar verbonden

Hooge en Lage Zwaluwe zijn mooie en idyllische dorpjes in een rustieke en nostalgische omgeving.
Gelegen aan de rivier de Amer is Lage Zwaluwe ook de poort tot Nationaal Park De Biesbosch. Het veelzijdige landschap met zijn prachtige natuur, is uitermate geschikt voor een mooie fietstocht of wandeling. 
Het buitengebied ademt rust en ruimte en je maakt kennis met de veelzijdigheid van het polderlandschap. Volg je de lang gestrekte dijk dan kom je langs de monumentale panden. 

En wil je naar de Biesbosch? Het Leeuweveerke brengt je naar de Jacominaplaat.Camping Comfort app

Op zoek naar meer inspiratie voor uw verblijf op onze camping dan kan u alvast een Camping Comfort app downloaden. 

Hier vindt u vele restaurants, bezienswaardigheden, fiets & wandelroutes en nog meer leuke inspiratie.