Wandelen en fietsen 

Routeplanner bezoek Brabant

Fietsen en wandelen in de omgeving van Terheijden.
Vanuit Minicamping Munnikenhof kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Deze routekaart laat de fiets- en wandelroutes in de directe omgeving zien. Het zijn officiële en goed gemarkeerde routes via knooppunten, dus je kunt zorgeloos op pad gaan!

Zo werkt deze routekaart. 

  • Verschuif de kaart en zoom in en uit om de routes beter te bekijken.
  • Met de tabbladen bovenaan de kaart kun je wisselen tussen wandel- en fietsroutes.

Tip: wil je een route uitstippelen?

Creëer alvast jouw wandel- of fietsroute door Noord-Brabant met de online routeplanner op routes in Brabant.nl


Fietsen en wandelen via knooppuntroutes in Brabant.

Als fietser of wandelaar in Noord-Brabant kun je heel gemakkelijk

gebruik maken van het knooppuntensysteem; een netwerk van

mooie en duidelijke bewegwijzerde wandel- en fietspaden door heel Noord-Brabant. Ieder knooppunt heeft een eigen nummer. Door van het ene knooppunt naar het volgende te lopen of te fietsen, creëer je jouw eigen route. Langs de fiets- en wandelpaden staan borden met daarop de knooppuntnummers en pijlen die je de juiste weg wijzen. Bij bijna ieder knooppunt staat bovendien een paneel met een routekaart, zodat je je route ook altijd kunt aanpassen. Ook worden hier de afstanden tussen de knooppunten aangegeven.


Zuidwaterlinie

De Zuiderwaterlinie is een unieke ketting van historische vestingsteden en hun ommeland, verbonden door het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met het water. Het is de oudste, langste én meest gebruikte waterlinie van Nederland. 

Hoewel in de gemeente Drimmelen geen vestingstad ligt, vind je er wel voormalige verdedigingswerken. Bij Terheijden liggen de natuurgebieden De Kleine Schans en de Linie van den Munnikenhof, twee natuurparels waar je heerlijk kunt ontspannen. 

Beide natuurgebieden maakten ooit deel uit van de verdedigingslinie van Breda. 


Terheijden ligt er nu rustig bij, maar de plaats kent een heftig oorlogsverleden. Spanjaarden en Staatsen voerden ooit zware gevechten bij Terheijden. Om de oprukkende vijand tegen te houden, lieten de machthebbers om de haverklap de polders rond de vele schansen en linies onder water lopen. In één van deze polders ligt nu onze mooie camping. U kan zo naar de Linie van den Munnikenhof of de Houtse Linies lopen. 


Een gedeelte van de Zuidwaterlinie route loopt langs onze camping. Hierdoor zijn wij een mooi uitgangspunt om een gedeelte van de route te wandelen of te fietsen en de vestingsteden zoals Geertruidenberg, Breda, Heusden, Klundert en Willemstad te bezoeken.

 


Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch is een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Dat houdt bijvoorbeeld in dat je er veel wilgenvloedbossen en kreken vindt. Bij het zien van de ruige en hoog opgaande wilgenbossen vergeet je dat je in Nederland bent!

Van een kort ommetje over verharde paden tot lange struintochten door drassig wetland. En van een tocht langs de oevers van rijk begroeide kreken tot een trek door polders vol weidevogels of over smalle dijkjes met onverharde laarzenpaden. Hoe dan ook: wandelen door De Biesbosch is een belevenis! Vergeet vooral je verrekijker en camera niet me te nemen: in de Biesbosch valt namelijk altijd iets moois te spotten.

In de Biesboschregio – het gebied rondom het Nationaal Park – kan je goede en mooie fietstochten maken, langs polders, weilanden, akkers, rivieren en lintdorpen. Kies je route en ga op ontdekking!

De geoefende fietser kan een mooie fietsroute maken vanuit de camping (73 km). Indien u een kleinere route wil fietsen adviseren wij om een fietsendrager me te nemen voor op de auto en dan in Hank te parkeren en vanuit daar de mooie route te maken.

Mountainbike 

Onze omgeving leent zich perfect uit om te gaan mountainbiken. Er liggen meerdere bossen met mooie routes bij ons in de omgeving zoals:

Meer informatie kan u vinden op de website van MTB tracks Oosterhout. 


Camping Comfort app

Op zoek naar meer inspiratie voor uw verblijf op onze camping dan kan u alvast een Camping Comfort app downloaden. 

Hier vindt u vele restaurants, bezienswaardigheden, fiets & wandelroutes en nog meer leuke inspiratie.